به نام نامی دوست
بروز پاندمی کووید-۱۹ در سال ۲۰۱۹ علیرغم خسارتهای سنگین جانی و مالی که بر جای گذاشت، تغییرات شگرفی در رویکردها و رفتارهای اجتماعی، علمی، اقتصادی، سیاسی و ... چه در سطح ملی و چه در سطح بین المللی ایجاد کرد. در بعد علمی، بسیاری از مردم و دولتمردان به لزوم تقویت زیرساخت های بهداشتی کشور و جایگاه رفیع دانشمندان در عبور از بحران های مرتبط با سلامت بیش از پیش آگاه شدند. در جریان پاندمی، ویروس شناسان در کانون توجه و اعتماد سایر متخصصین علوم پایه و بالینی، خبرگزاری ها و عامه مردم واقع شدند و این قشر زحمتکش پاسخگوی سئوالات بیشمار مخاطبان شدند. متخصصین ویروس شناسی در آزمایشگاه های تحقیقاتی، تشخیصی و تولیدی همگام با کادر محترم درمان کوشیدند تا تعداد بیشتری از مردم از این پاندمی مهلک به سلامت عبور کنند. در نتیجه این تلاش ها و اطلاع رسانی ها، اطلاعات متخصصین و عامه مردم از دانش ویروس شناسی و واکسن های ویروسی به هیچ عنوان با دوران پیش از پاندمی قابل مقایسه نیست. توجه و اعتماد بحق مردم به ویروس شناسان از طرفی مایه افتخار و مباهات است و از طرف دیگر بار مسئولیت آنان را سنگین تر می نماید. ویروس شناسان باید دانش خود را به روز نگه دارند و پیوسته بر مهارت های خود بیفزایند تا بتوانند در موقعیت های مقتضی با ارائه اطلاعات و راهکارهای صحیح به مدیران حوزه بهداشت، تشخیص سریع و دقیق عوامل بیماریزا و نیز تولید واکسن ها و داروهای موثر دین خود نسبت به سلامت مردم را ادا نمایند.
در برگزاری هشتمین کنگره ویروس شناسی ایران، تلاش شد تا با بکارگیری خرد جمعی مدل جدیدی از برگزاری کنگره پیاده سازی شود به نحوی که حداکثر بهره برداری از مدت زمان برگزاری کنگره بعمل آید. در این راستا برای هریک از محورهای کنگره دو پنل مجزا (پنل آموزشی و پنل تحقیقاتی) برنامه ریزی شد. در پنل آموزشی که دارای امتیاز بازآموزی است، عمدتا پیشکسوتان سخنرانی می نمایند و در پنل تحقیقاتی مقالات وزین و ارزشمند محققین حوزه ویروس شناسی برای مخاطبین ارائه می گردد. امید است این کنگره نقش مهمی در تبادل اطلاعات تمام حوزه های ویروس شناسی اعم از انسانی، دام، طیور، آبزیان و گیاهی بین ویروس شناسان و سایر علاقمندان ایفا نماید.
همچنین باعث افتخار است که در این کنگره، از دو شخصیت برجسته ویروس شناسی کشور، جناب آقای دکتر ایزد پناه و جناب آقای دکتر کیوانفر تجلیل بعمل می آید.
در پایان بر خود واجب می دانم از تمامی اشخاص و سازمان هایی که به هر نحو ممکن از مشارکت در کمیته های اجرایی و علمی گرفته تا حمایت از کنگره، در برگزاری شایسته هشتمین کنگره ویروس شناسی ما را یاری کردند صمیمانه سپاسگزاری نمایم.
دکتر محمدکاظم شاه کرمی
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
دبیر اجرایی
|